pondelok 22. júla 2013

Halo 5 Rumor Mill


Prv než začnem: všetky tieto informácie sú NEOFICIÁLNE preto ich berte na ľahkú váhu. Vraj pochádzajú od zamestnanca z 343i. Ide o popis toho, akým smerom sa uberá Halo 5 a aké zmeny ponúkne singleplayer aj multiplayer.

Technická stránka

Halo 5 má bežať na masívne vylepšenom Halo 4 engine. Hra bude mať 60 FPS, ale nebude v natívnom full hd, ale 1980x720. 

Singleplayer

Halo 5 má opustiť systém viac-menej lineárnych misií, ako tomu bolo pri všetkých dieloch doteraz (malá výnimka ODST) a bude open-world. Master Chief pracuje na vlastnú päsť, má vlastnú loď a behom kampane navštívi niekoľko planét (Master "Han Solo" Chief ?). Hra mimo hlavnej príbehovej línie ponúkne aj veľa vedľajších úloh (v skratke niečo podobné ako Mass Effect). Po hernej stránke hra zostane verná overenej formulke. Stále máte 2 zbrane a granáty. V kampani však majú pribudnúť ľahké RPG prvky. Chief bude nachádzať forerunnerské relikvie, ktoré mu budú vylepšovať schopnosti a ability.Jeho loď môže niesť aj niekoľko vozidiel, ktoré si behom misie môže privolať. Kampaň má zabrať 3-4 krát dlhší čas ako Halo 4.

Mimo starých známych nepriateľov sa majú vrátiť Bruti, pribudnú nové forerunnerské vozidlá vrátane war sphinxes (niečo ako forerunnerský mech, predstavené v knižnej trilógii od Beara) a nové klasy prometheanov. Hráč v kampani narazí na masívne bitky kde sa vyskytne až 100 nepriateľov naraz.

Multiplayer

Ten má byť rozdelený na 2 základné skupiny. Prvá má pracovný názov Wararena, čo bude klasický Halo 2 multiplayer, bez abilít, bez loadoutov, ordinance a podobne. 8-16 hráčov, slayer, ctf, oddbal, King of the hill. Druhá kategória má názov Halo Battlefield a bude až pre 64 hráčov. Má ponúkať masívne mapy plné vozidiel. V hre sa má objaviť kopec vozidiel ktoré sme videli v Halo Wars, ako napríklad Grizzly, Rhino, Cobra, Wolverine, Vulture a vrátia sa aj Falcony a Hornety. V Halo Battlefield budú loadouty aj ordinance. V tejto sekcii sa mimo iného má objaviť aj Invasion z Halo reach.

Len zopakujem, tieto informáci berte na veľmi ľahkú váhu. No znie to všetko skvelo čo poviete ?

6 komentárov:

  1. ty py.. (baničku jsme s tebou) :D to bude másokr hra, jestli tohle celé (vozidla hlavně Grizzly) se objev v "H5"-N1 :D tak se teda těším. No a jestli to bude ve stylu ME, tak tím je to lepší :)

    I will rise again bitches
    P.S.: Buřtik :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jestli to bude tak jak se to píše bude to možná dobrý ale ne HALO Magor...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No podľa mňa Wararena je načistejšie Halo aké môže byť. A kampaň, pokiaľ sa nezmení jadro gameplayu, môže byť Halo ešte viac ako kedykoľvek predtým :)

      Odstrániť
  3. Po přečtení originálního souboru na pastebin je to na 99% fanboy fake.

    OdpovedaťOdstrániť